Kantoorbalie.nl

Opdrachtgever: Kantoorbalie.nl
Disciplines: logodesign, webdesign, icon design, illustraties, passend beeldmateriaal
Technische realisatie: Sector 8

Vraag: Kantoorbalie.nl benaderde mij om de huidige look-and-feel in een nieuw jasje te steken. De website was niet gebruiksvriendelijk, ‘bejaard’ en het logo mocht meer de focus krijgen op locatie, in plaats van op de balie.

Van balie naar pin

Het huidige logo met balie bleek niet flexibel voor de Duitse en Belgische versie van de website. Met de wensen ‘speels’, ‘flexibel’ en ‘eigentijds’ zette ik het logo om in een fris nieuw beeldmerk. De balie maakte plaats voor een locatie-pin, die je in de website ook terugvindt in de kaart met kantoorlocaties.

Ik heb eerst alle huidige pagina’s geïnventariseerd en omgezet in wireframes om zo de wensen te bespreken met de eigenaar van Kantoorbalie.nl. De homepagina moest gerichter als landingspagina dienen, de pagina met hoofdsteden kreeg een duidelijke filter geïntegreerd in de locatiekaart en voor de specifieke kantoorpagina’s gaf ik nieuw iconen vorm voor de faciliteiten.

Actiegerichte landingspagina

Aan de hand van onderzochte benchmarks ben ik aan de slag gegaan met de elementen van de homepagina. Een quick-search om mee te beginnen, voorzien van snelkoppelingen naar populaire steden. Gevolgd door een duidelijk ‘hoe werkt het’ eronder. De andere onderdelen op de site die al aanwezig waren kregen een nieuw jasje. Door de diverse kleurvlakken is het voor de gebruiker eenvoudig om door de pagina te navigeren. Ook de footer kreeg meer aandacht om zowel kantoorzoekenden als aanbieders aan te spreken.

Bezoek de website

 


 

Nieuwe inzichten
Als ik er nu op terugkijk, dan zou ik de foto op de homepagina vervangen met een illustratie zoals bijvoorbeeld op de homepagina van Funda. Op die manier is er minder afleiding en is het passend bij de illustraties eronder en op de rest van de website. Op die manier blijft er een duidelijk onderscheid in functioneel- en sfeerbeeld. Illustraties voor functies en fotografie voor de kantoorlocaties. Ook zou ik de titels van de header vergroten zodat het direct in beeld springt.