Interieurdesign yogastudio

Tijdens een yogaretraite in Zuid-Frankrijk leerde ik mijn opdrachtgeefster Margriet kennen. We spraken over hoor droom om een yogastudio te openen en eenmaal thuis werd die droom realiteit. Terug in Amsterdam belde ze me voor advies.

Wat was de vraag?

Het begon als grafisch advies voor het logo en de huisstijl, maar na enkele koppen koffie vroeg ze me of het “niet een brug te ver was” als ik ook de kleuren en de inrichting op me nam. Haar wens: een warme studio met ruimte voor yogalessen en massage. Alles in een open vloerplan met weinig hokjes, maar wel daar waar het nodig is.

Van casco naar 3D-ontwerp

Voor ik met dit project begon heb ik onderzoek gedaan naar yogastudio’s. De do’s en de don’ts, en aan de hand van haar ideeën zette ik een moodboard op voor de sfeer. Ze koos voor het moodboard met terra, beige en natuurlijke elementen en texturen. Ook leerde ik mezelf Google SketchUp aan (tussen de kerstkransjes door) en zette de niet bestaande muren in het vloerplan. Plaats voor een ruimtelijk entree, hanglampen en een grote tafel. Muren voor een dames- en herenkleedkamer, de yogaruimte en de scheidingswanden tussen keuken en massageruimte.

Warm oranje op de muur bij de entree, beige op de overige muren en een oranjezitbank bij de grote ramen. Plisse en duette raamdecoratie zodat er wel nog naar buiten gekeken kan worden, maar privacy gewaarborgd blijft. Een bamboevloer in de shala (yogaruimte) met ramen ertussen en bestickering. Ook ging ik samen met Margriet op pad om de inrichting te scoren – van antiekwinkels tot IKEA en hielp haar bij de finishing touch voor de officiële opening.

Minder kleur bij eindresultaat

Het interieuradvies is qua kleuren en verlichting niet geheel uitgevoerd naar het advies. Haar investeerder vond het oranje en beige te gedurfd en koos voor RAL 9010. Ook werden door de gehele ruimte spotjes bevestigd in plaats van de hanglampen uit het ontwerp. Naar mijn idee verliest de entree daardoor wel warmte. De opdrachtgeefster is het daarmee eens, maar ze wilde de studio graag snel openen.

Reactie van de opdrachtgeefster

“Het oranje en de hanglampen zijn nog niet uit m’n hoofd, geenszins! One day… wordt het oranje. Ik hou je op de hoogte! Het is een heerlijke Spot om te werken. Dankjewel voor al je tijd, adviezen, en gezelligheid tussen de koppen koffie door! “