Werk- en woonkamer, Rotterdam

Sander en Romana gaan binnenkort samenwonen in het huis van Sander. Ze riepen mijn hulp in om hun interieurstijlen samen te voegen en daarbij rekening te houden met enkele meubels die meeverhuizen. Ook gaat het om zowel de woonkamer op de eerste verdieping, als de werkkamer op de begane grond, die tevens als tweede woonkamer kan fungeren. Hieronder lees je het advies voor de ruimte op de begane grond die nu als rommelkamer dient.

Wat was de vraag?

“Op de begane grond willen we een werkkamer die ook kan dienen als tweede woonkamer”

Tijdens de eerste afspraak bezocht ik het huis van Romana, gevolgd door het huis van Sander. Zo kon ik de woonstijlen met eigen ogen bekijken en vragen stellen over de meubels die ze wenste mee te nemen. Ook had ik meteen de gelegenheid om Sander te vragen een mening te geven over het interieur van Romana en vice versa. Het is altijd een beetje gedurfd, maar wel dé manier om het gewenste interieur te realiseren. Naast woonstijl, werden wensen besproken en kleurfavorieten. Gelukkig lagen de interieurstijlen dicht bij elkaar. Het stel waardeert een moderne woonstijl, zolang het wel warm oogt. Romana’s appartement kent enkele klassieke elementen, Sander’s woonhuis heeft veel Deense invloeden met hier en daar een ruw randje.

Dubbele functie in één kamer

Om de werk- en woonruimte te scheiden heb ik het tv-meubel van Sander als roomdivider gebruikt. Door er planten op te zetten wordt een groene haag gecreëerd die sfeervol de twee functies verdeeld. De blauwe bank komt van de eerste verdieping en is even breed, waardoor het tv-meubel perfect aansluit. De werkruimte is door een leemgroene lambrisering ook meteen gemarkeerd, omdat deze niet in de gehele ruimte is doorgetrokken. De leren stoel van Romana heb ik ook in deze ruimte toegevoegd. Zij wenste een ruimte hebben om boeken te lezen. De vloerlamp tussen de stoel en de secretaire maakt de leeshoek af.

Rust creëren in een kleine ruimte

Om deze ruimte optisch rustig te houden is de secretaire ook leemgroen geschilderd. Tevens heb ik de wens van Sander voor String Pockets planken door kunnen voeren, door deze uit te lijnen met de lambrisering. Hierdoor klopt de ruimte als je optische lijnen gaat trekken. Tevens heb ik ervoor gekozen om het jaren ’60 meubel van Sander’s oma te hergebruiken als tv-kast. De warmbruine kleur sluit aan bij het leer van de stoel, de walnootplanken van de String Pockets module en de tafelbladen van het bureau.

Reactie van de bewoners

“We zijn echt blij verrast met de werkkamer. De indeling hadden we zelf niet kunnen bedenken en we zijn weg van de sfeer en de kleuren!”