DailyUI Design Challenge

In juli 2017 begon ik aan de DailyUI Challenge. 100 dagen lang kreeg ik een ‘User Interface design’ uitdaging in mijn mailbox. Het leuke hieraan is dat je uit je comfort-zone gehaald wordt en daar word ik persoonlijk altijd erg blij van! Dat maakt het daarentegen ook weer erg lastig want vraag een creatieveling bijvoorbeeld een 404-pagina te ontwerpen en zijn brein ontploft. Tenminste, zo ging dat bij mij. Daarom is het fijn als een briefing wat meer kaders heeft. Bij dit project waren die nihil.

Een User Interface is overigens niet iets wat enkel voor websites geldt, maar ook voor apps. Net zo belangrijk, zeker nu je overal een app of twee voor heb. Daardoor moest ik twee keer denken voor ik een element vorm gaf. Want een gebruiker die zijn desktop computer gebruikt is anders dan een gebruiker met een telefoon of tablet!

Voldoening en nieuwe kennis

Het waren 100 intensieve dagen, maar ik ben ontzettend blij dat ik eraan heb deelgenomen. Ik heb veel geleerd. Vooral over mijn eigen stijl: clean en met hier en daar een knipoog. Want in het algemeen geef ik wel vaak websites vorm of word ik gevraagd een huidige te redesignen, maar met deze UI elementen moest ik elke keer terug naar de basis én mocht ik er zelf een draai aan geven.

Ik heb lang niet alle uitdagingen uitgelicht. Benieuw naar alles? Bezoek mijn Behance!