36 Days Of Type

36DaysOfType is een project die designers uitnodigt om hun interpretatie te geven van de letters en cijfers van het ons alfabet. Ik volg ze al een tijdje op Instagram en besloot zelf ook deel te nemen. Mede omdat typografie me intrigeert en het gebruik van grote lettertypes en handwriting een van de blijvende trends in design is. Hieronder enkele favorieten uit de serie.

E is voor Essentieel. Deze objecten draag ik standaard bij me als ik op pad ga. Ik ben nou eenmaal gek op muziek, een belletje met een vriend of een goede serie. Ook heb ik meestal een geavanceerd potlood bij me (papier huts ik wel ergens vandaan). Natuurlijk mijn telefoon om inspiratie vast te leggen, op te zoeken en te delen. En mijn Secrid, zodat ik geld op zak heb en mezelf kan identificeren mits dat nodig is.

R is voor Rotterdam. DUH! Ik ben een Rotterdammer en ik hou van Rotterdam. Deze twee iconen spot ik meestal tijdens het hardlopen. En ik bedacht dat de Euromast en de Erasmusbrug, met een lekker zonnetje op de achtergrond, samen de R vormen.

Typografie is koning

Niet alleen in drukwerk, op posters of in logo’s is typografie een graag geziene gast. Typografie is nog steeds een grote trend in design. Website headers die 50% bestaan uit een tof lettertype die vertellen van wie de website is, of wat het product kan. Maar ook muziekvideo’s die uit diverse lettertypes bestaan bewijzen dat typografie, naast de content die zij visualiseren, koning is!

Letters uit de losse pols

Enkele letters heb ik geschreven. Dat klinkt heel eenvoudig, maar niks is minder waar. Sommige krullen zijn niet rond genoeg. Gelukkig heb ik dan altijd nog mijn software om bij te springen, maar zo uit de losse pols is tof wel toffer! Ik teken al van jongs af aan en dat voelt heel natuurlijk, maar op zo’n tablet is dat gevoel minder. Gelukkig heb ik een ijzeren wil. De j, l en y heb ik via Adobe Draw getekend. De komende maanden ga ik wat meer met de tablet aan de slag, dat schept toch weer wat extra mogelijkheden voor mezelf en natuurlijk mijn klanten.

S is voor Saartje. De eigenwijze teckel van mijn ouders heeft een onuitputtelijke energie. Haar staartje lijkt 24/7 te kwispelen, een mooi moment om met deze uitdaging en haar enthousiaste karakter te delen met de rest van de wereld!

Kleur op nummer

In tegenstelling tot het alfabet heb ik voor de cijfers een kleurenpalet samengesteld.  Dit zorgt ervoor dat de serie een thema heeft en daardoor een geheel vormt. Dit bleek een extra uitdaging moet ik toegeven! Ook heb ik bij deze serie gekozen voor een illustratieve benadering. Meer cartoonesk en concrete vormen.