Kleuradvies woonkamer, Rotterdam

Mijn opdrachtgevers Bob en Leonne kochten een nieuwbouwwoning met 3 woonlagen in Park 16 hoven Rotterdam. De planning is om november ’18 te verhuizen vanuit hun appartement in de buurt Kralingen. Ze schakelden mijn hulp in voor kleuradvies.

Wat was de vraag?

“We hebben inmiddels de sleutel van ons nieuwe huis aan de Meander in Rotterdam, die voor nu nog bestaat uit betonblokken. De keuken is al besteld en we hebben ongeveer een idee wat we willen qua stijl maar deden voorheen bijna 4 jaar over het kiezen van een nieuwe kleur voor op de muur en willen jouw hulp inschakelen.”

Bij mijn eerste bezoek aan het casco huis deelden ze het ontwerp van de keuken en vroegen ze me ook mee te denken met de inrichting van de woonkamer gezien deze vele malen groter is dan hun huidige appartement. Leonne had de wens voor een leeshoek en bewoner Bob wilde een goede ontspanningshoek met tv. Los van enkele woondecoratie, souvenirs en erfstukken verhuist er niks mee naar de nieuwbouwwoning. Kortom, ik mocht me ook buigen over het interieur en meedenken over de inrichting. Zo werd het kleuradvies ook een interieuradvies.

Kleuradvies en 3D-interieurontwerp

Tijdens het gesprek nam ik enkele kleuren door om in te schatten wat mijn opdrachtgevers kunnen waarderen en wat past bij de industriële en moderne stijl die ze ambiëren. Ook hebben we de kleur van de gietvloer besproken. Gezien het huis goed verlicht is door de flinke raampartijen, heb ik in mijn 3D-interieurontwerp het zonlicht van ochtend tot avond nagebootst. Hierdoor wist ik welke muur grijsgroene ‘Full River’ van Pure by Flexa kon hebben.

Voor de muur die geen zonlicht krijgt is er gekozen voor RAL 9016; een groot contrast met de vloer. Voor een speels effect heb ik op de muur – ter hoogte van de eettafel – een rond vlak van ‘Full River’ geadviseerd met fotoplanken. Zo kunnen ze hun herinneringen letterlijk markeren. Voor de keuken en de muur van de voorraadkast een gedempt geel. Mooi in contrast met de keuken en extra zonnig bij de ondergang van de zon.

Ruimtelijke inrichting

De indeling van het interieur is gebaseerd op de richting van de schuifpui. Hierdoor ontstaat er een ruimtelijk pad naar de keuken vanuit de tuin. Gezien de parkeerplaats en de schuur aan de achterkant is gelegen, komen de bewoners ook vaak via de tuin het huis in. De eettafel is parallel met de bar van de keuken. Hierdoor ontstaat rust en ruimtelijkheid. Om de eettafel niet geheel op zichzelf te laten staan, is er gekozen voor een plantenbak die ook flexibel op andere plaatsen neergezet kan worden bij meer eters. Het cognac leren bankstel had het stel al op het oog. Deze is onderdeel van de ontspanningshoek voor Bob. In het interieur lijkt op deze manier geen ruimte voor een loveseat voor de leeshoek, maar is mogelijk bij een kast minder tegen de groene muur. Om het ruimtelijk te houden is gekozen voor een transparante kast en een zwevend tv-meubel.

Reactie van de bewoners

“Wauw, je hebt je uitgeleefd! Allemaal dingen die ik natuurlijk nooit zou bedenken”, aldus Leonne en Bob.