Nieuwbouwhuis Park Zestienhoven, Rotterdam

Kleur-en inrichtingsadvies voor de woonkamer

Wauw, je hebt je uitgeleefd!! Allemaal dingen die ik natuurlijk nooit zou bedenken

De mooie reactie kreeg ik op het interieuradvies voor de nieuwbouwwoning van Leonne & Bob. Leonne benaderde me eerder met de vraag: 'We komen er niet helemaal uit betreft kleuren en indeling van de woonkamer voor ons nieuwe huis, dus we vroegen ons af of je ons kan helpen?'. Natuurlijk kan ik dat! We spraken daarna snel af in het geraamte van het nieuwbouwhuis. De keuken hadden ze al uitgezocht en op de plattegrond geplaatst. Ook lieten ze weten dat ze een gietvloer willen door het hele huis, maar qua kleur nog geen keus konden maken. En daar ging ik mee aan de slag!

CATEGORIE
Interieur- en kleuradvies
Klanten
Leonne & Bob
Datum
Januari 2018 - maart 2018

Interieuradvies nieuwbouwwoning

Zonnig geel in de keuken
Voor de keuken en de muur van de voorraadkast adviseer ik de kleur geel uit het ‘Speels & Dynamisch’ palet van Flexa ‘Kleur van het jaar 2018’. Deze geel is gedempt, maar toch zonnig. Een prachtige combinatie met de witte keuken en een goede combinatie met de warme houten keukenkast aan de overkant. Tevens heeft deze kleur iets weg van oker als de zon er niet volledig op staat, en zorgt het naast de neutrale keuken voor een warme en knusse sfeer met de avondzon.

Mini galerie
In het ontwerp heb ik een kleurvlak toegevoegd bij de eettafel in de kleur ‘Full River’, om een plek te ‘markeren’ voor foto’s van jullie avonturen. Door te kiezen voor diverse lijst groottes, kan je nog eens wisselen en hoef je door de fotoplanken niet opnieuw te boren als je een lijstje op een andere plek neerzet. Verf deze planken ook in ‘Full River’ zodat ze opgaan in de muur en de foto’s de volle aandacht krijgen.

Ruimtelijk tafelen
Plaats de eettafel los van de muur. Zo is er ruimte voor 6 stoelen - een van jullie wensen. De tafel staat parallel aan de ‘bar’ van de keuken. Dit oogt niet alleen heel ruimtelijk, maar is het ook. Hierdoor komt extra ruimte vrij. Jullie wilden ook meer planten. Door een plantenbak op pootjes te plaatsen aan het eind van de tafel voeg je extra groen toe. Ook kan je ervoor kiezen om hier kruiden in te doen - leuk én lekker!